Nørre Søby Kino

Smedemester Alfred Herluf åbnede i 1948 ”Nørre Søby Kino”.

Citat fra publikationen om Alfred Herluf og biografen:

”Familie og venner samt pressen var inviteret til åbningen. I alt 152 personer deltog.  Dagens festligheder begyndte om eftermiddagen, hvor byens og omegnens børn var inviteret til forpremiere.   Om aftenen kl 20 startede så den egentlige fest. Næsten alle havde efterkommet invitationen, så alle sæder var besat. Premierefilmen var den anmelderroste film ”Livet på Hegnsgård” fra 1938, efter Jeppe Aakjærs skuespil af samme navn. Efter bifaldet blev man inviteret til en sammenkomst i forsamlingshuset, hvor der blev budt på smørrebrød, og hvad dertil hører – samt kaffe.” …

Det gik godt i rigtig mange år. Alfred Herluf skrev senere: ”Vi startede den 15. maj 1948 og havde 15 dejlige år. Men fjernsynet, bilerne og en urolig ungdom bevirkede, at vi besluttede at nedlægge biografen den 1. nov. 1963.”

Endnu en æra var slut.

Forside af hæftet om Alfred Herluf og Nørre Søby Kino

Der kan læses meget mere om Alfred Herluf og biografen, i den flotte billedfyldte publikation som blev udgivet af arkivleder Aase Reffstrup, i samarbejde med Alfred Herlufs datter Inga Herluf.
Publikationen (og meget andet) kan læses her på Nørre Søby Lokalarkiv.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.