Nørre Søby Korets sidste vers

Nr. Søby Koret sang det sidste vers

Vi har i alle årene prøvet at gøre os synlige ved både koncerter, Inviterede kor fra udlandet, og omvendt, med gæsteoptræden i Norge og Ungarn, Årslevkoncerter, m.m. Også vores uforglemmelige “Syng sammen” i Heden Forsamlingshus, Advent i kirkerne, opslag mange steder, aviser, o.s.v.

Vores 10 års jubilæum, holdt vi i Nr. Søby Forsamlingshus, med en stor varieret cabaret, ledet af Lars Hansen.

Ved vores 20 års jubilæum, også i Nr. Søby Forsamlingshus, d. 26. april 2007, havde vi nu René Frederiksen som dirigent. Big Bandet “No Name” fra Årslev Musikskole, deltog også her i underholdningen.

René var utrolig dygtig til at få os alle til at “kaste hæmningerne overbord”, og få det bedste frem i Koret.

Det blev et stort savn, da han måtte forlade os, efter ca. 6 år. Vi har dog holdt kontakt i alle årene herefter.

I gennem 24 ½ år, har Nr. Søby Koret været en af byens faste kulturelle aktiviteter.

René er den længst fungerende dirigent, kun overgået af Ole Holtoug, der var med til at starte Koret.

Det er selvfølgelig gået, som i andre foreninger, nogen går, nogen kommer. Vi har stort set været det samme antal medlemmer igennem alle årene. En del har været med fra Korets start.

Men gennemsnitsalderen er efterhånden krøbet noget opad.

I Skulderbladet 1. maj 2011, søgte vi derfor igen efter yngre medlemmer, uden resultat.

På det tidspunkt vidste vi ikke hvor svært det skulle blive for Koret at få en ny dirigent senere. Vi havde jo Per Hüttel, omtalt i ovennævnte Skulderblad. Ham var vi også meget glade for, efter en turbulent periode med skiftende dirigenter, der meldte fra på grund af sygdom, videreuddannelse osv.

Da Per så meldte fra, pga. sygdom, blev både medlemmer og bestyrelsen i Nr. Søby Koret enige om, at tiden var kommet til at sige farvel og tak for denne gang, også set i lyset af den høje gennemsnitsalder på over 70 år.

Efter afholdt generalforsamling, blev det vedtaget at nedlægge Koret. Alle procedurer, der skulle gennemgås i denne forbindelse, blev iværksat, med stor hjælp af Inge Riber.

Vi tog alle på vores sædvanlige sommertur for sidste gang. En uforglemmelig bustur til Samsø.

Siden holdt vi afsluttende generalforsamling d. 19. september 2011.

Inge Riber havde lige, som ordstyrer, erklæret generalforsamlingen for afsluttet, og såååeh, hvem dukkede op? Det gjorde René, der lige ville hilse af. Så blev der fest. Med René ved klaveret, Johnny Andersen på harmonika og Ebbe Riber på violin, blev der sunget af hjertens lyst. Og hvem har prøvet at danse til en generalforsamling i vemodets tegn? Det har vi.

Et håb for byen kunne være, at nye unge kræfter en dag ville starte et nyt kor op. Hvem ved?

På best.v.

Birgit Rasmussen

Tilbage til Nørre Søby Koret