Odensevej 33

Ejendommens ejere:

1942, Karlo Otto Mikkelsen

Odensevej 33 hører ikke til blandt de ældste ejendomme i Nørre Søby, og det afspejles i det ret beskedne antal ejere.
Ejendommens nuværende areal har dog nogle interessante historiske omstændigheder. Odensevej 31 og 33 bygges på arealer, hvor der lå en nu nedrevet fæstegård. Den blev overtaget af Gammelgaard, hvorfra nr. 31 og 33 blev udstykket. Ved udgravningen til nr. 31 (posthus m.m.) stødte man på mange murbrokker efter den nedrevne gård.
Det første hus på nr. 33 bygges på den daværende - og mindre - matrikel i 1942 af skræddermester Karlo Otto Mikkelsen. Ejendommen forbliver i hans eje til hans død i 1978, hvorefter enken, Ella Mikkelsen, er ejer indtil sin død i 2001.

Fra Niels Meyen, "Fyn, Nordvestfyn", 1951:

Skræddermester Mikkelsen etablerede sig som selvstændig mester i Nørre Søby i 1938, og han opretter i 1942 et moderne skrædderi på Odensevej 33 i den nyopførte ejendom. Der var en tilhørende forretning, og på værkstedet beskæftigedes gennemgående 7 svende.

Efter Karlo Mikkelsens død blev butikken udlejet til trikotage, "Butik Ida". Den var i gang 1979 - 1984.

2001, Lorenz Christensen, Mona A. Christensen

2004, Nuværende ejere.

Arealet på hjørnet af Odensevej og Røjlevej har haft en del forskellige funktioner gennem tiden, indtil det nu hører til Odensevej 33. På følgende kort, der dækker perioden 1930 - 1940 er det nuværende Odensevej 33 indtegnet med grønt. Kortet viser, at der tidligere har været et andet udløb af Røjlevej i Odensevej. Det har vi tidligere beskrevet i et opslag om "Trekanterne i Nørre Søby"

 

På et kortbilag fra 1939, der blev udarbejdet i forbindelse med fastlæggelse af en 10 m byggelinje langs Odensevej, kan vi se følgende for det aktuelle stykke af Odensevej:

Trekanten er markeret med grønt og den nye byggelinje med rød streg. På trekanten er markeret et sprøjtehus. Det er indtil videre det eneste, vi ved om dette sprøjtehus i Nørre Søby. Odensevej 31 og 33 er endnu ikke udskilt som selvstændige matrikler.

Fra Det Kongelige Biblioteks samling af luftfoto har vi følgende.

3 billeder fra 1956. Trekanten er blevet sløjfet, og vi kan se den gamle møllebygning (uden vinger).

Odensevej 31 og 33 er opført.

Det Kongelige Biblioteks Luftfotosamling
Det Kongelige Biblioteks Luftfotosamling
Det Kongelige Biblioteks Luftfotosamling

Luftfoto fra 1959.
Her ses tydeligt, at hjørnet Odensevej - Røjlevej endnu hører til Nørre Søby Mølle.

Det Kongelige Biblioteks Luftfotosamling

Fra 1980 har vi dette lodrette luftfoto.

Det Kongelige Biblioteks Luftfotosamling

Endelig har vi disse to luftfoto fra omkring 2010, hvor det nuværende grundareal tilhørende nr. 33 er indtegnet, Det viser om- og tilbygningen af ejendommen i 2010. Nr. 33 har nu arealet helt ud til Røjlevej.

Afsluttende har vi to billeder fra gadeniveau taget efter om- og tilbygningen.

Foto: Birgit Waarsøe Rasmussen
Foto: Birgit Waarsøe Rasmussen

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.