Søbysøgård og sportspladsen

Det store projekt med at opbygge sportspladsen i Nørre Søby blev kun færdigt, fordi Søbysøgård trådte hjælpende til. Her er, hvad der er nedskrevet i Søbysøgaards bygningsvæsens annaler for 1943 (tak til Kurt Rosenfeldt) :

“Bygningsvæsenet fik i 1943 en opgave, man ikke havde tænkt sig. Nr. Søby Gymnastik- og Idrætsforening anmodede om, at en idrætsplads på foreningens areal ved søen blev færdigbygget ved fangearbejdskraft. 3/4 af arbejdet var allerede udført ved sognets frivillige arbejdskraft, men gårdejerne kunne nu ikke længere afse deres heste. Selvom Aage Hansen - fængslets inspektør - egentlig var imod en idrætsplads lige overfor fængslet, anbefalede han ansøgningen, og 8 mand brugte 12 dage på pladsen“

En af de ansatte på Søbysøgård, Aksel Rasmussen, spillede en stor rolle i dette arbejde. Om ham står der et par linjer i et af opslagene på Facebook-siden "Museet på Søbysøgård":

Talerstolen ved indvielsen 1. juli 1945

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.